X
Dag & nacht bereikbaar via 0313-474909

Herdenkingsdienst en lichtjesavond

Lichtjesavond in Doesburg op vrijdag 2 november

Op vrijdag 2 november brandde er lichtjes op de Algemene begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in ons land kwamen mensen op deze avond bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn.

Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Ook dit jaar organiseerde Uitvaartverzorging Patrimonium en de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg een lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Doesburg. Dit in samenwerking met Plusbus Doesburg van Stichting Aangepast Vervoer en Stichting Kruiswerk.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vond een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote of Martinikerk. Daar werden prachtige teksten voorgedragen en  liedjes ten gehore gebracht van o.a. Alan Parson Project, Blof, Enya en Marco Borsato.

In dit samenzijn werden de namen genoemd van wie ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en werd een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

 Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begon om 19.00 uur. Vandaar zijn we met elkaar op weg naar de begraafplaats gegaan. De mensen kregen de gelegenheid om een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop was er gelegenheid voor ontmoeting en koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats.

Info: 0313-474909 of  mail naar info@patrimoniumdoesburg.nl

 

 

Geen reactie mogelijk.