Headlines, Overig nieuws

Lezing Hospice Rozenheuvel

DOESBURG – Op maandag 10 november 2014 organiseerde uitvaartverzorging Patrimonium een lezing over Hospice Rozenheuvel.

Hospice Rozenheuvel is een huis voor mensen die zeer ernstig ziek zijn en in de laatste maanden of weken van hun leven een liefdevolle verzorging krijgen. Voor sommige mensen is het niet mogelijk om thuis te sterven en dan kan deze instelling een oplossing zijn.

Er kwamen verschillende vragen aan de orde over praktische zaken zoals, wanneer kom je in aanmerking voor een opname? Kun je tijdelijk worden opgenomen? En kan een partner er ook overnachten? Wat zijn de kosten en valt dit onder een verzekering?

De medewerkers van Hospice Rozenheuvel worden ondersteund door vrijwilligers en zij proberen zo goed mogelijk de wensen van de gasten te realiseren waardoor er persoonlijke ruimte en aandacht is.

Hospice Rozenheuvel is een High Care Hospice wat betekent dat er dag en nacht verpleegkundig personeel aanwezig is en dat er een arts is die gespecialiseerd is in palliatieve zorg. Tijdens deze presentatie werd er informatie gegeven over palliatieve zorg en palliatieve sedatie. In de getoonde informatiefilm werd deze lezing op een bijzonder wijze ondersteund.

De lezing werd verzorgd door Gea Arentsen. Zij is werkzaam als psychosociaal werker bij Hospice Rozenheuvel te Rozendaal.

Hospice Rozenheuvel is een voorziening van het Leger des Heils en staat open voor mensen met een verschillende levensopvatting.