X
Dag & nacht bereikbaar via 0313-474909

Lichtjesavond in Doesburg op maandag 1 november

 

Afgelopen maandag 1 november  was er in Doesburg ruimte om gezamenlijk verdriet te delen en om de mensen te herdenken, die je hebt verloren.

De Grote-of Martinikerk stond voor iedereen maandagavond open en de opkomst was groot. Er werden mooie passende  hedendaagse liedjes gezongen en gedichten voorgelezen. De aanwezigen waren in de gelegenheid om vooraf aan de herdenking een naam of namen door te geven van mensen die zijn overleden. Al deze namen zijn voorgelezen en voor ieder van hen is een kaarsje aangestoken. Bij het verlaten van de kerk kregen de mensen een witte roos mee en een steentje met daarop een hartje. Het thema van deze herdenking was: Ik heb een steen verlegd…..

Begeleid door fakkels zijn de mensen door de straten van Doesburg naar de begraafplaatsen gelopen. Zowel de algemene begraafplaats als de Rooms Katholieke begraafplaats waren opengesteld en prachtig versierd met fakkels en lichtjes. De mensen kregen bij aankomst een graflichtje uitgereikt en op beide begraafplaatsen werd nog een laatste gedicht voorgedragen. Mensen konden daarna over de verlichte begraafplaats wandelen en eventueel het lichtje bij een graf plaatsen.

Na afloop was er in het uitvaartcentrum Patrimonium tijd voor een warme kop koffie of thee met een koek.

Voor het vierde jaar hebben de Protestantse gemeente Doesburg/Angerlo en Patrimonium dit georganiseerd. Dit jaar heeft ook de Room Katholieke kerk Doesburg zich hierbij aangesloten. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de Gestichten Doesburg.

Gezien de vele warme positieve reacties, zullen bovenstaande organisaties ook het aankomende jaar proberen deze prachtige traditie verder uit te bouwen. Het is bedoeld voor iedereen, die iemand mist…..en iedereen mist wel iemand.